Torrent letöltés / információk

Girls' Last Tour S01 1080p REMUX torrent
(Sorozatok)

Letöltés / információk:
Girls' Last Tour S01 1080p REMUX | torrent letöltés súgó
Ha nem sikerül a letöltés, nézd meg a hasonló torrentek listáját is!
Tracker:
nCore

Meghívót szerenél a(z) nCore oldalra? Meghívót adnál? Esetleg cserélnél? nCore meghívó

Megosztás:
Torrent leírás: [+] [-]
[i] Girls' Last Tour Megjelenés éve:2017
DVD Megjelenés:2018
Rendező:Takaharu Ozaki, Hiroyuki Tsuchiya
Szereplők:Inori Minase, Yurika Kubo, Kana Hanazawa, Akira Ishida, Y?ki Kaji
Ország:Japán
Hossz:24 perc
Címkék:animáció, kaland, dráma, misztikus, sci-fi, háborús
IMDb értékelés:7.6
IMDb link:http://hungarian.imdb.com/title/tt7474942
Egyéb link:https://animeaddicts.hu/encycl...

Évad: 1
Epizód: 1-12
Epizód címe: Shoujo Shuumatsu Ryokou Blu-ray BOX
Hangsáv: Japán 2.0 + Audió kommentár (Japán 2.0)
Felirat: Magyar (AnimeAddicts)
Extrák: Girls' Last Class ONA, BD Menü, Blu-ray extrák, Extra CD, Fontok, OST
Műfaj: dráma, kaland, katonai, seinen, slice of life, tragédia, árva, disztópia, hajléktalanság, halál, háborúellenesség, hátborzongató, jövő, katona/katonaság, kisbaba/kisgyerek, komor színvilág, különleges megvalósítás, küzdelem, magány, manga alapján, melankólia, poszt-apokaliptikus, sötét hangulat, szorongás/félelem, túlélés, utazás

"Ha egy animében vannak csajok, nagy puskák és lánctalpak, akkor nagy baj már nem lehet." (Örök érvényű kinyilatkoztatás a Girls und Panzer nyomán)

Figyelem, az ismertető néhány, a cselekményt leleplező információt is felfedhet, ezért ha még nem láttad az animét, akkor azt javasolnám, hogy előbb nézd meg, és utána olvasd ezt el ? de ez így elég hülyén hangzik, úgyhogy csinálj, amit akarsz...

Véletlenül futottam bele ebbe a sorozatba, elsőre teljesen jellegtelennek tűnt, csodálkoztam is, hogy egy ilyen kis, 12 részes semmilyenke anime honnan a túróból kap ilyen jó értékeléseket. Már eleve az egész mekkora marhaságnak tűnik, csak nézz már rá az alapszitura... Amikorra aztán a végére érve hátradőltem, és néhány papírzsebkendővel felitattam túlcsorduló érzelmeim váladékait, úgy éreztem, hogy megint igazságtalanul előítéletes voltam, és egy percet sem sajnáltam, amit rááldoztam az életemből. (Akár tekinthetjük úgy is, hogy vezeklésül írom ezt az ismertetőt [i])

Van két kislány, akik csak mennek és mennek egy elpusztult világban egy furcsa járművel (egy 2. világháborús német Sd.Kfz.2 ?Kettenkrad? féllánctalpas motorkerékpárral ? csak a szemfülesek kedvéért). Hogy miért, arról nem túl sokat tudunk meg, csak ami menet közben felsejlik: az emberek már hosszú-hosszú ideje háborúznak egymással, miközben lassan minden leépül. Végül már csak kis csoportok ölik egymást a maradék élelemért. A felbukkanó emlékképeikből kiolvasható, hogy egy ilyen csoportból küldték el őket a végső ütközet és a pusztulás elől.

Elindulnak hát, maguk sem tudják, hogy hová. Napjaikat kitölti az élelem és az utánpótlás keresése, közben rácsodálkoznak az általuk már nem ismert dolgok maradványaira, és örülnek egymásnak, és mindennek, aminek lehet. Útjukon sorban jönnek a furcsánál furcsább helyszínek és szituációk, de valahol mégis minden ugyanolyan: pusztuló és komor...

Ám a lányok csak mennek... ...mennek... ...és mennek...

[i]

A két főszereplő közül Chito a gondolkodó, félénk, kissé ügyetlen leányzó, mondhatni ő képviseli az intellektuális vonalat (aki nagy becsben tartja és gyűjti a könyveket, bár egy részüket nem is tudja elolvasni);

Yuuri a felelőtlen ösztönlény, az agya elsősorban az evés és az alvás körül forog, és nála a puska. Viszonyukat kezdetben inkább kölcsönös függés jellemzi, ami aztán lassan átalakul bizalommá, és még mélyebb kötődéssé.

Kettejük vándorlása akár romantikusnak is nevezhető, és hajlamosak is vagyunk belefeledkezni ebbe a szinte idilli szituációba, ahogy ketten megélik az utat, aztán néha bevág valahonnan egy-egy vérfagyasztó WTF-jelenet, figyelmeztetve, hogy bár látszólag nem sok minden történik, de ebben a világban a létezés csak egy vékony szálon függ a feneketlen mélység felett. Így aztán megmarad az érzés, hogy ez az egész történet amellett, hogy kedves és romantikus, valahol a háttérben végtelenül magányos és szívszorítóan sötét.

Aztán ahogy eljutunk a végéig, a rengeteg napi cukiság mögül lassan kiemelkedik a dermesztő igazság: valójában nincs hová és nincs miért menni, megértjük a címet is: ez az utazás valóban a végső. A lányok azonban a szokásos természetességükkel engedik el ezt a problémát, és tovább indulnak, új célt tűzve ki maguk elé, ami számunkra is egyértelmű üzenet: a cél maga az út, az élet értelme maga az élet.

A látható és hallható dolgokról:

A képi megvalósítás központja egyrészt a szépen megrajzolt poszt-apokaliptikus ipari-városi környezet, másrészt a lányok egyszerű (és talán szándékosan túl cukira húzott) karakterdesignja közötti kiugró ellentét, ami akár allegóriája is lehet az élettelen és az élő szembeállításának. Ha ez így van, az külön piros pötty az alkotóknak, de igazából szinte mindegy is, nem kell túlagyalni a dolgokat, a kémia megvan enélkül is.

Mert mi valahogy úgy vagyunk kódolva, hogy szeretjük nézegetni az elhagyott romokat, és ez a kihalt világ a sajátos, idegenszerű vonalaival és a közte eldobált huszadik századi haditechnikával, nagyon meggyőző, itt-ott borzongató élményeket nyújt. Azért a sok szép rajz mellé akad némi CGI is, főleg a kettenkrad mozgásainál (és egy kicsit béna is, ahogy már megszokhattuk), de nem zavaró a mennyisége.

Jók a zenék is, elsősorban a cukiság vonalat húzzák alá, de az alattuk pergő képekkel együtt lesznek igazán ütősek.

Összefoglalás:

Nagyon hangulatos sorozat ez egy olyan világgal, ami magába szippant és nem ereszt, de ne várjunk tőle túl sok akciót. Mégis azt mondom, érdemes felvenni lassú tempóját és elmerülni benne. A White Fox stúdió nekem nem volt soha nagy kedvencem (bár a Steins nagyságát el kell ismernem), de ezzel a sorozattal egy jót húztak. Az endinggel szólva én is csak azt kívánhatom, bárcsak soha ne érne véget a lányok utolsó utazása.

Ismertető: Puru.

A torrent immár a nemrég megjelent Blu-ray BOX kiadást tartalmazza, ami a sorozat mellett magába foglalja a "Girls' Last Class" című ONA epizódokat is. Mindemellett megtaláljátok benne az ilyenkor szokásos extrákat is. Az animét japán szinkronnal és magyar felirattal ellátva tekinthetitek meg. A fordítás elkészítéséért nagy köszönet illeti az AnimeAddicts csapatának tagjait. Az időzítést én végeztem a BDBOX kiadáshoz, ezért ha esetleg maradt benne egy-két pici hiba, arról nem a készítők tehetnek. Jó szórakozást.

Seed idő: Hétvégén 05:00 és 20:00 között, hétköznapokon 17:30-tól 20:00-ig.

Megjegyzés 1: Sajnos a Girls' Last Class című ONA epizódokhoz még nem készült fordítás, de amint elérhetővé válik, jelezni fogjuk.

Megjegyzés 2: A videók BDRemux-ok, melyeken én készítettem a Japán BDBOX kiadás BDMV fájljaiból. Emiatt ekkora a méret, de így legalább a minőségre nem lesz panasz.

Staff engedéllyel!
Méret:
93.93 GB (100,854,862,457 Byte)
Kapcsolatok:
1 feltöltő, 9 letöltő (10 összesen)
Torrent beküldésnek ideje:
2018. 07. 29. 09:24:31
Torrent információk utolsó frissítése:
2018. 07. 29. 10:59:35
Fájlok (106 db): [Megtekinés] [+] [-]
Hasonló torrentek: [+] [-]
Click to see how many people are online
© 2007 - 2019 | TorrentKereső.Hu | Torrent letöltés | Torrent oldalak | Impresszum | Kapcsolat