Torrent letöltés / információk

Romsics Ignác - Magyarország története torrent
(Könyvek)

Letöltés / információk:
Romsics Ignác - Magyarország története | torrent letöltés súgó
Ha nem sikerül a letöltés, nézd meg a hasonló torrentek listáját is!
Tracker:
nCore

Meghívót szerenél a(z) nCore oldalra? Meghívót adnál? Esetleg cserélnél? nCore meghívó

Megosztás:
Torrent leírás: [+] [-]
[i] Címkék:történelem, ismeretterjesztő

Könyv címe: Magyarország története
Kiadás dátuma: 2017
Formátum: pdf (ocr)
Kiadó: Kossuth Kiadó

Ismertető:

A rendszerváltozás óta, amely új korszakot nyitott a magyar történelemben, Romsics Ignác vállalkozott először arra, hogy Magyarország történetét a kezdetektől napjainkig, egy kötetben áttekintse. A több mint 600 oldalas nagy ívű munka öt fejezetben ? közérthetően és olvasmányos stílusban ? tárgyalja a magyar történetet. Az első fejezetben a magyar nép kialakulását és Kárpát-medencei megtelepedését, illetve az ezzel kapcsolatos teóriákat foglalja össze a szerző. A második tárgya a középkori magyar királyság története, majd a harmadik fejezetben a török invázióról, az ország három részre szakadásáról, és a három politikai egység eltérő fejlődéséről olvashatunk. A negyedik fejezet időhatárai a 18. század végétől 1918?19-ig tartanak, az utolsó, ötödik fejezeteben a Horthy-korszakról, 20. századi két nagy traumánkról: Trianonról és a holokausztról olvashatunk, majd továbblépve az államszocializmusról, illetve a szovjet megszállás koráról és az elmúlt negyedszázadról esik szó. A kötet alapvető rendező elve tehét az időrend, gerince pedig az állam, illetve az állami politika története, ugyanakkor sok szó esik a gazdasági, társadalmi és kulturális viszonyok alakulásáról, valamint az életmód változásairól is. A szöveghez, amely a tudományos ismeretterjesztés legjobb hagyományait követi, gazdag illusztrációs anyag (térképek, reprodukciók és fotók), valamint földrajzi és személynévmutató társul. E mű nem az egyes korszakok specialistáinak, hanem a magyar történelem iránt érdeklődők lehető legszélesebb körének készült.

http://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/4273/magyarorszag-tortenete

----------------
Megjegyzések:

1) Ugyanezzel a címmel az Akadémiai Kiadó is megjelentett egy kötetet, amely többszerzős munka és Romsics a főszerkesztője. Ennek viszont az egyedüli szerzője.

2) Annak érdekében, hogy a könyv és a dokumentum oldalszámozása megegyezzen, a színes kép- és térképmellékleteket a file végére helyeztem.
Méret:
102.52 MB (107,495,906 Byte)
Kapcsolatok:
108 feltöltő, 7 letöltő (115 összesen)
Torrent beküldésnek ideje:
2018. 01. 02. 10:13:01
Torrent információk utolsó frissítése:
2018. 01. 02. 11:15:36
Fájlok (1 db): [Megtekinés] [+] [-]
Hasonló torrentek: [+] [-]
Click to see how many people are online
© 2007 - 2018 | TorrentKereső.Hu | Torrent letöltés | Torrent oldalak | Impresszum | Kapcsolat