Torrent letöltés

Torrent letöltéshez először is egy kliens programra van szükségünk. Mi az μTorrent (mikrotorrent) klienst ajánljuk, mivel kis rendszerigényű, de mégis nagy tudású, továbbá magyar nyelvű felületet is biztosít. Telepítést sem igényel, azonnal futtatható.

Ez a leírás a μTorrent alapján készül, de bármelyik más kliens használatával is hasonló módon lehet letölteni.
A legfrissebb μTorrent változatot innen lehet letölteni: utorrent.com

Miután letöltöttük és elindítottuk a torrent klienst, egy hasonló ablakot fogunk látni:

μTorrent
Kattints a képre a teljes méretű megtekintéshez.

Ezután keress egy .torrent fájlt, amely tartalmazza a tényleges letöltéshez szükséges információkat. Használd az oldalunk keresőjét: add meg a kívánt kulcsszavakat és kattints a "Keresés" gombra.
Szerencsés esetben egy listát fogsz látni, amelyből megtudhatod, hogy a keresett tartalmat melyik torrent oldalról tudod letölteni.

Torrent kereső
Kattints a képre a teljes méretű megtekintéshez.

Válaszd ki a neked legjobban megfelelő találatot és kattints rá a találati listában. Az így megjelent adatlapon részletesebb információkat találsz a letöltésről. A "Letöltés / információk" szöveg alatti linkre kattintva jutsz el a torrent oldalra.

Torrent adatlap
Kattints a képre a teljes méretű megtekintéshez.

Ha még nem vagy regisztrálva az adott torrent oldalon akkor regisztrálnod kell. Előfordulhat, hogy épp nincs szabad regisztráció. Ebben az esetben próbálj meg egy másik találatot a keresési listáról. További torrenteket is találhatsz a torrent adatlap "Hasonló torrentek" részén.
Ha már regisztráltál a torrent oldalon, akkor lépj be és töltsd le a szükséges .torrent fájlt.

Lépj vissza a torrent kliens programba és nyisd meg a letöltött .torrent fájlt. A letöltés elindítása előtt beállíthatod, hogy hová töltse a kívánt dolgot, meghatározhatod a maximum letöltési/feltöltési sebességét.

Torrent letöltés
Kattints a képre a teljes méretű megtekintéshez.

A torrent oldalak többsége tiltja DHT-t (tracker nélküli adatcserét), ezért győződj meg róla, hogy ez ki legyen kapcsolva. Ezt a tálca felett tudjuk megtenni a kliensben: kattints a jobb egérgombbal a DHT-re és kapcsold ki.

A letöltés elindítása után a torrent program apró szeletek formájában tölti le a tartalmat. Több fájl esetében beállíthatjuk, hogy mely fájlokat töltse le előbb. Ha valamiért megszakadna a letöltés, akkor azt később folytathatod.

Ha a letöltés véget ér, akkor az μTorrent-ben a torrent csíkja előtt egy felfele mutató nyíl jelenik meg. Ekkor kezd el seedelni, vagyis feltölteni. Ne felejtsd el, hogy azért tudtál letölteni, mert mások feltöltöttek a te számodra. Így ha teheted, a letöltés után te is hagyd futni a kliensed, mert ezzel másoknak segítesz.

Torrent feltöltés
Kattints a képre a teljes méretű megtekintéshez.

© 2007 - 2024 | TorrentKereső.Hu | Torrent meghívó csere | Torrent letöltés | Torrent oldalak | Impresszum | Kapcsolat