Keresési tippek

A kereső nem érzékeny a kis és nagybetű közötti különbségre, valamint az ékezetes betűkre.

Azokban az esetekben, amikor túl sok, vagy éppen túl kevés a találatok száma, segíthet, ha kipróbálod az alábbi tippeket:

Válaszd ki a keresés típusát

Keresés a torrent címében
Érdemes először ezzel próbálkozni. A keresés gyors és a találatok rendkívül pontosak, azonban kollekciók, gyűjtemények és zenei albumok ebben az esetben kieshetnek a találati listából.

Keresés minden szövegben
A kereső a torrentek címében, leírásában, a csatolt NFO fájl tartalmában, és a torrenben lévő fájlok neveiben keres. Ezzel több találatot kaphatsz, azonban a keresés lényegesen lassabb és pontatlanabb.

Válaszd ki a megfelelő kategóriát

Ha kiválasztod a "Torrent kereső" menüpontot, vagy keresel az oldalon mindenhol megtalálható kereső mezővel, a részletes kereső űrlapot fogod látni, valamint a találatok listáját.
A szöveges kereső mező felett megtalálod a kategóriák listáját. Ahhoz, hogy szűkíthesd a keresett kategóriák listáját, először kattints az "Összes kijelölése / megszüntetése" jelölőnégyzetre. Ilyenkor ennek állapotától függően a lista összes eleme ki-, vagy bekapcsolódik.
Ha az összes kategóriát kikapcsoltad, egyesével kapcsold vissza azokat a kategóriákat, amelyekre kíváncsi vagy.

Például,
ha egy játékot keresel, akkor érdemes csak az alábbi kategóriákra szűkíteni a keresést:

 • Játékok
 • Játékok => PC
 • Programok
 • Programok => Windows

Hasonló módon szűkítheted a keresést, ha csak a kívánt torrent tracker oldalak adatai között keresel.

Használj idézőjeleket

Ha több szavas kifejezéssel (például egy film címével) keresel, a találatok szűkítésénél hasznos lehet, ha a szavakat idéző jelbe teszed.

Például,
a "keresett film címe" kulcs kevesebb és pontosabb találatot eredményezhet, mint ha egyszerűen a keresett film címe kulcsot írnád be.

Előfordulhat azonban, hogy a torrent címénél pontot (.), vesszőt (,), vagy kötőjelet (-) használ a feltöltő, ezért ezek a torrentek ilyenkor nem fognak megjelenni!

Használj helyettesítő karaktereket

Kereséskor használhatod a szokásos helyettesítő karaktereket:
? (kérdőjel): egy karaktert helyettesít
* (csillag): több karaktert helyettesít

Az előző példánál maradva,
a "keresett*film*címe" már tartalmazni fogja az összes olyan torrentet, amelyek adataiban ezek a szavak, ebben a sorrendben egymás után találhatóak meg.

Ezzel a módszerrel akár fájlnevekre, vagy bizonyos típusú fájlokra is rákereshetsz.

Például,
az "Író neve" *.pdf kulccsal egy író PDF formátumban rögzített műveire kereshetsz.

Használj logikai operátorokat

A keresési kulcs összeállításakor használhatod az alábbi logikai operátorokat:

 • AND (és)
  Ha a keresés szavait AND operátorokkal fűzöd össze, akkor a találatok listájában csak azok a torrentek fognak megjelenni, amelyek a megadott szavak mindegyikét tartalmazzák.
 • OR (vagy)
  Ha a keresés szavait OR operátorokkal fűzöd össze, akkor a találatok listájában azok a torrentek fognak megjelenni, amelyek a megadott szavak közül legalább az egyiket tartalmazzák.
 • XOR (kizáró vagy)
  Ha a keresés szavait XOR operátorokkal fűzöd össze, akkor a találatok listájában azok a torrentek fognak megjelenni, amelyek a megadott szavak közül csak az egyiket tartalmazzák.
 • NOT (kizárás)
  Ha a keresés egy vagy több kifejezése (szava) előtt NOT operátort alkalmazol, akkor a találatok listájában azok a torrentek fognak megjelenni, amelyek a megjelölt szavakat nem tartalmazzák.

A logikai operátorokat a keresésnél mindig csupa nagybetűvel írd, mert egyébként egyszerű keresett szónak fognak számítani.

Ha nem használsz semmilyen operátort a keresési kulcsban, a benne szereplő szavakat a kereső automatikusan AND operátottal fűzi össze.

© 2007 - 2024 | TorrentKereső.Hu | Torrent meghívó csere | Torrent letöltés | Torrent oldalak | Impresszum | Kapcsolat